Last van de “herfstblues”?

Last van de “herfstblues”?

herfst-kittenHeb jij in de herfst ook zo enorm veel last van verkoudheid of andere vervelende klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, droge huid, eczeem of depressie?

Als natuurgeneeskundige kijken mijn cliënt en ik waar de oorzaak van deze klachten liggen. Dit is een effectieve aanpak en zeker op de lange termijn.

Regelmatig is er ook een oorzakelijk verband met emoties die niet voldoende of juist teveel worden geuit.

De chinezen gebruiken super heldere systemen, waardoor je blokkades en de samenhang in organen van het menselijke lichaam kunt verklaren. De 5 elementen kaart is zo’n voorbeeld.

In de herfst zijn er vaak klachten die te maken hebben met het element Metaal, waaronder de slijmvliezen, darmen, huid en longen ingedeeld zijn.

Het vasthouden van emoties als verdriet of grensoverschrijdende daadkracht kunnen hun sporen achterlaten. Het zou kunnen dat je niet goed meer naar de wc kunt. Je kunt nog extra moe worden van het feit dat de darmslijmvliezen de gifstoffen opnieuw opnemen. De tijd nemen voor jezelf om de balans op de maken, of even niets te hoeven kan wonderen doen voor je slijmvliezen.

element-meetaal

Je bent weer schoon en fris door voldoende rust nemen, voordat het winterseizoen begint. Bewaak je grenzen en heb mededogen voor jezelf. Lief zijn voor jezelf werkt altijd het beste. Dit zorgt ook voor een goede doorbloeding van je darmen en longen waardoor je daar een sterkere weerstand hebt.

Het zou nuttig kunnen zijn om nu vitamine C te nemen, van een goed merk als Bonusan. Dit is echt geen overbodige luxe. Gun jezelf standaard elke dag van het seizoen vitamine C.  Hierdoor worden je slijmvliezen minder gauw belast en werken ze optimaal. Het beste kan je een ascorbaten complex nemen, geen ascorbinezuur. Vitamine C is een super anti-oxidant en dus erg nuttig in deze tijd van het jaar!

Als je echt veel last blijft houden van klachten tijdens de herfst, neem dan contact op met een natuurgeneeskundige of andere holistische therapeut. Met hem of haar kun je ook bespreken wat er precies aan de hand is met jouw afweer. De werking van je slijmvliezen en de darmflora kan misschien de oorzaak zijn. Dan zou bijvoorbeeld een kuur van glutamine en erna een probiotica zinvol zijn.

citroen-kat

Reacties zijn gesloten.