Is gember ook super(food) als je er allergisch voor bent?

Is gember ook super(food) als je er allergisch voor bent?

Gember
Veel van mijn clienten hebben voorafgaand aan de behandelingen reacties op gember, kiwi, ananas, kurkuma, varkensvlees, tarwe of melk, of ze zijn allergisch of intolerant voor meerdere of al deze voedingsmiddelen. Een keer kreeg ik zelfs een cliënt binnen met zijn hele lichaam onder de rode vlekken na het eten van Kurkuma. Gelukkig is na behandeling deze klacht nooit meer terug gekomen.

Gember is zo gezond! Dit is wat de therapeuten en gezondheidsgoeroe’s over gember zeggen. Ik lust t alleen niet ben er meestal wat allergisch voor. Wat merk ik als ik gember eet of in de thee heb? Dan krijg ik last van maagzuur die omhoog komt. Ik ben erachter gekomen dat bepaalde kruiden voor mij als mens een basis allergie of intolerantie zijn. Als meisje van een jaar of 5 kreeg ik wek eens een stuk ontbijtkoek. Bah! Dacht ik dan. Alleen de geur al en dat plakkerige gevoel aan mijn gehemelte! En dan kreeg ik erna ook altijd een fikse hoofdpijn toe. Ik vond het niet lekker en werd er “ziek” van. Wat ik heel vreemd vond was dat iedereen altijd reageerde: “Nee hoor je kan geen hoofdpijn krijgen daarvan!” De ontkenning van wat ik voelde door de mensen om mij heen was voor mij een verdrietige ervaring.
Als baby kreeg ik binnen een half uur een piekende koorts van koemelk. Melk zal ik nooit meer drinken. Maar yoghurt van de koe merk ik wel regelmatig te kunnen eten. Alleen niet elke dag een jaar lang. Dit is het verschil tussen een allergie en een intolerantie. Van het ene kan je wel eten maar niet teveel en het andere merk je meteen dat het niet goed voor je is.

Het merendeel van mijn cliënten heeft allergieën voor gelijksoortige voedingsmiddelen voorafgaand aan de behandelingen.
Daarnaast zijn de meeste cliënten van mij ook hooggevoelig.
In de Ayurvedische leer is het Vata type de HSP’ er. In veel van de Vata theeën en superfood recepten, waaronder de super gezonde smoothies en shakes die er te krijgen zijn zit ook gember. Ik vraag mij voor mijn cliënten af waarom er gember in zit. Ja inderdaad gember is verwarmend en veel hooggevoelige cliënten hebben een lage bloeddruk dus gauw last van de kou. Maar hoe super is gember voor je als je allergisch of intolerant ervoor bent?

Zodra de weerstand van een cliënt weer hoger is zien we de reacties op voeding verdwijnen alswel sneeuw voor de zon. Er is dus wel degelijk wat aan te doen! Ik kan je iets verklappen: veel van de reacties heeft te maken met emoties, grenzen en de belastingen van ziekmakers op je fysieke lichaam.

Heb jij ook allergieën voor voeding of reacties op voeding, waarvan je weet? Ik zou het fantastisch vinden als je jouw specifieke reacties op voeding met mij wilt delen!
Het maakt me niet uit wat je voor dingen je deelt. Misschien heb je last van een prikkende tong, een opgeblazen gevoel in je maag of voel je je (wat) depressief ervan? Stuur mij een email met jouw specifieke reacties, op welke voeding dit is en of je ook hooggevoelig bent. Ik ga dit allereerst bij houden en dan kijken of er inderdaad overeenkomsten zijn. Het onderwerp intrigeert mij enorm en daarom wil ik er graag nog meer over leren.
Email : info@astridwormgoor.nl

Reacties zijn gesloten.