Symboliek van bloemen

Symboliek van bloemen

#symboliek #bloemen

Hoe kom je op interessante info? Soms ga ik browsen, in Google. Dit keer werd ik geïnspireerd door bloemen die ik gekocht had. Ze stonden twee weken geleden in mijn #natuurgeneeskundige #praktijk in #Joure.

Een cliënt vond hem ook zo mooi en hij ruikt zalig ! Toen ik de naam intoetste op Google, kwam ik op deze website: http://www.volkoomen.nl/Planten%20symbolen.htm . De violier blijkt het symbool van voortdurende schoonheid. Lees hieronder wat ik vond over de Violier. Verder bleek op deze website super veel informatie te staan over het gebruik van bloemen in de historie! Wat ik ook interessant vond was het stuk over bloemen geven aan een ander. En de symboliek hiervan. Daar heb ik dus ook twee fotos van toegevoegd onderdaan dit bericht. Hier wordt ik dus blij van! Geniet van deze dag en alvast een heerlijk bloemenrijk weekend gewenst. #symboliek #bloemen #historie #inspiratie #bloemengeveninspiratie #natuurgeneeskunde #natuurgeneeskundigepraktijk

Matthiola, violier. Symbool van voortdurende schoonheid.

Violieren zijn mooie bloeiende en geurende planten die bekend zijn in vele kleuren, enkelen als dubbelen. De dubbele vormen worden gekweekt voor de snijbloemencultuur, de enkelen voor zaadwinning. Je kan ze zo zaaien dat ze in de herfst of voorjaar bloeien, de Qeen of Brompton stocks, maar ook in de zomer, de ten weeks stocks die 10 weken na zaaien een bloem produceert.

De ten week stock’s zijn zo ook een symbool van vlugheid, vaardigheid.”

Reacties zijn gesloten.